Siirry ostamaan lippuja tiketti.fi
Herokuva

Muutoksia kulttuurimaksutapoihin

Kulttuurimaksutapaprovisiot siirtyvät yleisöasiakkaan maksettavaksi 2.10.2023 alkaen

Kulttuurimaksutapojen käyttö on kasvanut viime vuosina huomattavasti ja erityisesti sähköisten etujen myötä myös verkkokaupassamme maksetaan jo merkittävä osa lipuista kulttuurieduilla. Tähän asti olemme pidättäneet kulttuurietujen liikkeellelaskijoiden myyjältä perimän provision tapahtumajärjestäjiltä.

Maksujen voimakkaan kasvun myötä vuoksi siirrämme 2.10.2023 alkaen provision yleisöasiakkailta veloitettavaksi. Tällä tavalla haluamme ehkäistä sitä, että tapahtumajärjestäjät vähentäisivät kulttuurietujen hyväksymistä tapahtumiensa maksuvälineenä. Tutkimustemme mukaan yleisöasiakkaat eivät näe muutosta omaan ostokäyttäytymiseensä vaikuttavana asiana.

Tapahtumajärjestäjien ei tarvitse tehdä muutoksen myötä toimenpiteitä. Maanantaista 2.10.2023 eteenpäin kulttuurimaksutavoilla ostetuista lipuista ei tilityksessä siis tehdä vähennystä. Ennen edellä mainittua päivää ostetuista lipuista provisio vähennetään kuten tähänkin asti.

Tiketti ei enää vastaanota paperisia kulttuuriseteleitä 1.1.2024 alkaen

Paperiset kulttuurisetelit, eli Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteli, Tyky+ -seteli ja Virikeseteli, käyvät siis maksuvälineenä normaalisti vielä vuoden 2023 loppuun asti.

HUOM! Muutos ei koske myyntipisteitä, joilla on käytössä omat sopimuksensa kulttuurimaksutapoihin liittyen. Voit vuoden vaihteen jälkeen tarkistaa Tiketin verkkosivuilta kunkin myyntipisteen kohdalta, missä myyntipisteissä paperiset setelit käyvät myös jatkossa: https://www.tiketti.fi/info.

Kulttuurietujen käyttö maksutapana on ollut voimakkaassa kasvussa ja nelinkertaistunut vuodesta 2019. Paperisten setelien osuus tästä kokonaismäärästä on vain 1,6 %. Paperiset kulttuurimaksutavat kuormittavat luontoa ja niiden käsittely vie resursseja. Luopumalla paperisten kulttuuriseteleiden vastaanottamisesta Tiketti kehottaakin kaikkia työnantajia siirtymään sähköisten maksutapojen käyttäjiksi.

Sähköiset kulttuurimaksutavat käyvät jatkossakin kaikissa Tiketin myyntipisteissä, R-kioskeilla sekä verkkokaupassa.