Siirry ostamaan lippuja tiketti.fi
Herokuva

Festarikesä: Hyvinvointia tapahtumatöihin

Tapahtumissa työskentely on intensiivistä ja vaatii hyvää fyysistä ja henkistä jaksamista.

Kokosimme yhteen työhyvinvoinnin ja palautumisen vinkkejä, joilla tapahtumissa työskentelevä voi varmistaa hyvinvointinsa pitkäksikin venyvien työpäivien ja nopeasti vaihtuvien tilanteiden lomassa.

  1. Riittävä uni: Pyri nukkumaan vähintään 7-8 tuntia yössä. Jos et saa tarpeeksi unta yöllä, yritä ottaa lyhyitä nokosia päivän aikana.
  2. Terveellinen ruokavalio: Syö säännöllisesti ja valitse ravitsevia ruokia, jotka sisältävät proteiinia, terveellisiä rasvoja ja hiilihydraatteja. Vältä liiallista sokeria ja roskaruokaa, jotka voivat aiheuttaa energiapiikkejä ja -romahduksia.
  3. Nesteytys: Juo runsaasti vettä koko päivän ajan. Vältä liiallista kofeiinin ja alkoholin käyttöä, jotka voivat kuivattaa kehoa.
  4. Säännöllinen liikunta: Jos työtehtäväsi pitää sinut paljon istuallasi, pyri liikkumaan päivän aikana, vaikka se olisi vain lyhyitä kävelyjä tai venyttelyjä. Liikunta auttaa pitämään energiatason korkeana ja parantaa mielialaa. Jos taas seisot tai liikut työvuorosi aikana paljon, pyri pitämään riittävästi lepotaukoja päivän aikana.
  5. Tauot ja lepo: Pidä säännöllisiä taukoja ja hiljaisia hetkiä työvuorosi aikana. Lyhyet lepohetket auttavat palautumaan ja vähentävät stressiä.
  6. Positiivinen asenne ja stressinhallinta: Pyri säilyttämään positiivinen asenne ja harjoittele stressinhallintatekniikoita, kuten syvähengitystä tai mindfulnessia, jotka voivat auttaa rentoutumaan ja keskittymään.
  7. Mukavat vaatteet ja jalkineet: Käytä mukavia, hengittäviä vaatteita ja tukevia kenkiä, jotka sopivat pitkään seisomiseen ja kävelyyn. Näin voit vähentää ylimääräistä rasitusta jaloille ja keholle.
  8. Suojaa itseäsi sääolosuhteilta ja liialliselta melulta: Varaa mukaan sopivia varusteita eri sääolosuhteisiin, kuten sadevaatteita, aurinkolasit, aurinkorasvaa ja päähineitä. Tämä auttaa pitämään olosi mukavana ja terveenä. Kuulosuojaimet tai korvatulpat auttavat meluherkkiä ja suojaavat kuuloasi.
  9. Kommunikointi ja tuki: Pidä yhteyttä tiimisi kanssa ja pyydä apua tarvittaessa. Hyvä yhteistyö ja tuki auttavat jaksamaan paremmin.
  10. Tunne rajasi: Ole tietoinen omista rajoistasi ja kuuntele kehoasi. Jos tunnet olevasi liian uupunut tai kipeä, älä epäröi pyytää apua ja lepää mahdollisuuksien mukaan. On tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnistasi, jotta voit antaa parhaan mahdollisen työpanoksen.

Tapahtumissa työskentely on usein nopeatempoista, joten pidä itsestäsi huoli syömällä, juomalla, pysymällä lämpimänä ja nukkumalla tarpeeksi. Asiakkaille ja talkoolaisille kokemus on usein ainutkertainen ja ainutlaatuinen, joten tehdään siitä yhdessä ikimuistoinen!


Tapahtumatöiden jälkeenkin on hyvä varmistaa, että kehosi ja mielesi saavat riittävästi lepoa ja palautumista. Ensimmäisenä prioriteettina on riittävä lepo ja uni. Varmista, että saat tarpeeksi unta, jotta kehosi ja mielesi voivat palautua kunnolla. Pyri nukkumaan vähintään 7-9 tuntia yössä useiden päivien ajan tapahtuman jälkeen. Tämä auttaa korjaamaan tapahtumatyön mahdollisesti aiheuttamia fyysisiä ja henkisiä rasituksia.

Kevyt liikunta toimii myös hyvin palautumisen tukena. Uinti, kävely, jooga tai venyttely voivat auttaa rentouttamaan lihaksia ja vähentämään jännitystä kehossa. Liikunta edistää verenkiertoa ja auttaa poistamaan lihaksiin kertynyttä maitohappoa, mikä voi lievittää kipua ja jäykkyyttä. Näin tunnet olosi energisemmäksi ja vähemmän kankeaksi.

Ravitseva ruokavalio on olennainen osa palautumista. Pyri syömään monipuolisesti ja ravitsevasti, jotta kehosi saa tarvittavia ravintoaineita. Sisällytä ruokavalioosi paljon hedelmiä, vihanneksia, proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Nämä antavat kehollesi tarvittavia rakennusaineita palautumiseen. Nesteytys on myös tärkeää, eli juo runsaasti vettä myös palautumisen aikana. Nesteytys ylläpitää kehon toimintaa ja auttaa poistamaan myrkkyjä elimistöstä. Vältä liiallista alkoholin ja kofeiinin kulutusta, sillä ne voivat hidastaa kehon ja mielen palautumista.

Rentoutuminen on avainasemassa stressin vähentämisessä ja mielen rauhoittamisessa. Käy hieronnassa tai jossain muussa kehohoidossa, tai tee jotain itsellesi mieluista, josta nautit. Vietä aikaa luonnossa, rapsuta lemmikkiäsi tai käytä rentoutumistekniikoita, kuten mindfulness-metodeja, vähentääksesi stressiä ja lisätäksesi mielenrauhaa. Rentoutuminen auttaa vähentämään stressihormonien määrää kehossa ja parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Näiden vinkkien avulla voit tukea kehosi ja mielesi palautumista intensiivisen tapahtumatyön jälkeen.

Virkeää oloa seuraaviin tapahtumahommiin toivottaen,

Tiketin jengi